Hájas diós kifli, ahogy a nagyi készíti – Itt a bevált recept

Hajas-dios-kifli

    Elkészítés

    1. Tészta készítése: A lisztet és a sót összekeverjük egy nagy tálban. Hozzáadjuk a darált hájat, és kézzel elmorzsoljuk a liszttel, amíg morzsalékos állagot nem kapunk. Ezután hozzáadjuk a tojássárgájákat és a tejfölt, majd gyorsan összegyúrjuk, amíg sima tésztát nem kapunk.
    2. Tészta formázása: A tésztát négy egyenlő részre osztjuk. Mindegyik darabot 2,5-3 mm vastagságú kör alakúra nyújtjuk. A köröket nyolc egyenlő cikkre vágjuk.
    3. Töltelék készítése: A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a porcukorral. Ezután hozzákeverjük a darált diót és a citromlevet, hogy ízesítsük a tölteléket.
    4. Kiflik formázása: Minden tésztacikk szélesebb végére egy kis adag tölteléket helyezünk, majd a tésztát felcsavarjuk kifli formára. Az így elkészült kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
    5. Sütés: A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A kifliket 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
    6. Díszítés: A frissen sült kifliket még melegen vaníliás porcukorral meghintjük.

    Tálalás: A hájas diós kifliket hagyjuk kihűlni, majd tálaljuk. Ezek a kiflik különlegesen omlósak és ízletesek, mindenki örömére szolgálnak majd.

    Jó étvágyat kívánunk hozzá!

    Forrás: Konyhamánia Edit módra / Tutirecept

    Ajánlott cikkek