Elkészítés
- Tészta készítése: A lisztet és a sót összekeverjük egy nagy tálban. Hozzáadjuk a darált hájat, és kézzel elmorzsoljuk a liszttel, amíg morzsalékos állagot nem kapunk. Ezután hozzáadjuk a tojássárgájákat és a tejfölt, majd gyorsan összegyúrjuk, amíg sima tésztát nem kapunk.
- Tészta formázása: A tésztát négy egyenlő részre osztjuk. Mindegyik darabot 2,5-3 mm vastagságú kör alakúra nyújtjuk. A köröket nyolc egyenlő cikkre vágjuk.
- Töltelék készítése: A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a porcukorral. Ezután hozzákeverjük a darált diót és a citromlevet, hogy ízesítsük a tölteléket.
- Kiflik formázása: Minden tésztacikk szélesebb végére egy kis adag tölteléket helyezünk, majd a tésztát felcsavarjuk kifli formára. Az így elkészült kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
- Sütés: A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A kifliket 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
- Díszítés: A frissen sült kifliket még melegen vaníliás porcukorral meghintjük.
Tálalás: A hájas diós kifliket hagyjuk kihűlni, majd tálaljuk. Ezek a kiflik különlegesen omlósak és ízletesek, mindenki örömére szolgálnak majd.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Forrás: Konyhamánia Edit módra / Tutirecept