Az Anna szelet egy mennyei krémes desszert, amelyet húsvétkor mindig elkészítünk. Annyira finom, hogy érdemes rögtön dupla adagot sütni.
Hozzávalók
Tésztához:
- 1 db tojás
- 2 dkg szalalkáli
- 30 dkg finomliszt
- 1,5 dl kávé
- 6 dkg kristálycukor
- 6 dkg zsír
Krémhez:
- 2 dl tej
- 10 dkg kristálycukor
- 2 dkg finomliszt
- 2 db tojássárgája
- 20 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
Lépések
- A cukrot világosbarnára pirítjuk, majd felöntjük a feketekávéval. Kihűtjük és összegyúrjuk a liszttel, a szalalkálival, a tojással és a zsírral. Három részre osztjuk. Kinyújtjuk őket, s közepes méretű tepsi hátán világosra sütjük a lapokat.
- A krémhez a tejet a cukorral, a liszttel meg a tojássárgájákkal kikeverjük és felfőzzük. Amikor kihűlt, hozzáadjuk a porcukorral kikevert vajat, és az egészet habosra keverjük. A főzött és a vajas krém finom együttesével egyenletesen megtöltjük a lapokat.
- Tetejére étcsokoládét olvasztottam fel kis étolajjal, illetve külön fehér csokit étolajjal.
Forrás: Konyhamánia Edit módra / Tutirecept.hu