Anna szelet

anna szelet

Az Anna szelet egy mennyei krémes desszert, amelyet húsvétkor mindig elkészítünk. Annyira finom, hogy érdemes rögtön dupla adagot sütni.

Hozzávalók

Tésztához:

  • 1 db tojás
  • 2 dkg szalalkáli
  • 30 dkg finomliszt
  • 1,5 dl kávé
  • 6 dkg kristálycukor
  • 6 dkg zsír

Krémhez:

  • 2 dl tej
  • 10 dkg kristálycukor
  • 2 dkg finomliszt
  • 2 db tojássárgája
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor

Lépések

  1. A cukrot világosbarnára pirítjuk, majd felöntjük a feketekávéval. Kihűtjük és összegyúrjuk a liszttel, a szalalkálival, a tojással és a zsírral. Három részre osztjuk. Kinyújtjuk őket, s közepes méretű tepsi hátán világosra sütjük a lapokat.
  2. A krémhez a tejet a cukorral, a liszttel meg a tojássárgájákkal kikeverjük és felfőzzük. Amikor kihűlt, hozzáadjuk a porcukorral kikevert vajat, és az egészet habosra keverjük. A főzött és a vajas krém finom együttesével egyenletesen megtöltjük a lapokat.
  3. Tetejére étcsokoládét olvasztottam fel kis étolajjal, illetve külön fehér csokit étolajjal.

Forrás: Konyhamánia Edit módra / Tutirecept.hu

Ajánlott cikkek