Bounty kalács

Bounty kalács

Ez a mennyei Bounty kalács tökéletes választás húsvétra vagy bármikor, amikor valami különlegesen finomra vágyunk. A kókuszos töltelék és az olvadó csokoládé egy puha tésztában találkozik, ami garantáltan mindenkit elvarázsol.

Hozzávalók

Tészta

  • 25 dkg finomliszt
  • 25 g friss élesztő
  • 50 g cukor
  • 50 g olvasztott vaj
  • 80 ml meleg tej
  • 1 db tojás, közepes méret
  • csipet só

Kókuszos töltelék

  • 120 ml tej
  • 70 g cukor
  • 20 g vaj
  • 1 vaníliás cukor
  • 100 g kókuszreszelék

Csokoládés töltelék

  • 15 dkg csokoládé

Kenés

  • 1 db tojássárgája
  • pici víz

Lépések

  1. A lisztbe belemorzsoljuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval tésztát dagasztunk.
  2. 20 percig hagyjuk kelni, majd tegyük egy olajjal kikent kelesztőtálba, és egy éjszakára a hűtőben tároljuk.
  3. Másnap lisztezett munkalapra borítjuk, és letakarva 35 percig hagyjuk kelni.
  4. Sütőpapíron 3 mm-re nyújtjuk, tepsi méretű téglalapra (20×30 cm).
  5. Elkészítjük a tölteléket. A tejet a cukrokkal olvadásig melegítjük, majd hozzáadjuk a vajat és a kókuszreszeléket. Hagyjuk hűlni!
  6. A tésztát áttesszük a tepsibe, és gondolatban 3 részre osztjuk. A közepébe halmozzuk a kókuszos tölteléket, és ráhelyezzük a tábla csokoládét.
  7. A tészta mindkét oldalát egyenlő nagyságú és darabszámú csíkokra bevágjuk, és ráhajtogatjuk a csokoládéra. Egyszer jobbról, majd balról, és így folytatjuk tovább.
  8. 30 percig letakarva pihentetjük, majd egy tojássárgája és pici víz keverékével lekenjük.
  9. 180 fokra melegített sütőben aranybarnára sütjük 30 perc alatt.

Forrás: Konyhamánia Edit módra / Tutirecept

Ajánlott cikkek