Kakaós tarka palacsinta

Kakaós tarka palacsinta

Ez a kakaós tarka palacsinta nem csak finom, de igazán mutatós is! Ismert még csíkos palacsinta néven is, és garantáltan feldobja a hétköznapi desszerteket.

Hozzávalók

  • 20 dkg finomliszt
  • 1 csipet só
  • 2 db tojás
  • 2 dl tej
  • 1-2 dl szódavíz
  • 2 ek étolaj
  • 1 ek kakaópor

Lépések

  1. A tojásokat keverőgéppel felverjük, majd hozzáadjuk a sót, a tejet és a szódavizet a liszttel váltakozva. Utoljára az étolajat keverjük hozzá. Csomómentesre keverjük.
  2. A palacsinta masszából 1/3 részt különválasztunk, és abba keverjük a kakaóport.
  3. 15 percig pihentetjük a tésztát, majd étolajjal kent serpenyőben egyenként kisütjük.
  4. Egy kis merítőkanállal teszünk a felmelegedett serpenyőbe úgy, hogy a serpenyő alját kitöltse, és a tetejére csurgatjuk a kakaós masszából.
  5. 1 percig sütjük, majd az oldalát körben egy tortalapáttal fellazítjuk, és alányúlva megfordítjuk. Már csak fél percig sütjük, majd lapos tányérra szedjük.

Forrás: Konyhamánia Edit módra / Tutirecept

Ajánlott cikkek