Ez a kakaós tarka palacsinta nem csak finom, de igazán mutatós is! Ismert még csíkos palacsinta néven is, és garantáltan feldobja a hétköznapi desszerteket.
Hozzávalók
- 20 dkg finomliszt
- 1 csipet só
- 2 db tojás
- 2 dl tej
- 1-2 dl szódavíz
- 2 ek étolaj
- 1 ek kakaópor
Lépések
- A tojásokat keverőgéppel felverjük, majd hozzáadjuk a sót, a tejet és a szódavizet a liszttel váltakozva. Utoljára az étolajat keverjük hozzá. Csomómentesre keverjük.
- A palacsinta masszából 1/3 részt különválasztunk, és abba keverjük a kakaóport.
- 15 percig pihentetjük a tésztát, majd étolajjal kent serpenyőben egyenként kisütjük.
- Egy kis merítőkanállal teszünk a felmelegedett serpenyőbe úgy, hogy a serpenyő alját kitöltse, és a tetejére csurgatjuk a kakaós masszából.
- 1 percig sütjük, majd az oldalát körben egy tortalapáttal fellazítjuk, és alányúlva megfordítjuk. Már csak fél percig sütjük, majd lapos tányérra szedjük.
Forrás: Konyhamánia Edit módra / Tutirecept