Ez a hájas diós kifli egy nagyon omlós és nem munkaigényes aprósütemény, amely tökéletes választás desszertnek bármilyen alkalomra. A finom tészta és a diós töltelék harmonikus párosítása garantáltan elnyeri mindenki tetszését.
Hozzávalók
A tésztához:
- 50 dkg finomliszt
- 1 csipet só
- 30 dkg darált háj
- 3 db tojássárgája
- 2,5 dl tejföl
A töltelékhez:
- 2 db tojásfehérje
- 20 dkg darált dió
- 15 dkg porcukor
- 1 evőkanál citromlé
Elkészítés
- A tészta elkészítése: A lisztet összekeverjük a csipet sóval, majd elmorzsoljuk a darált hájjal. Hozzáadjuk a tojássárgájákat és a tejfölt, majd összeállítjuk a tésztát.
- A tészta formázása: A tésztát négy egyenlő részre osztjuk. Egyenként kör alakúra nyújtjuk, kb. 2,5-3 mm vastagságúra.
- A tészta felvágása: A kinyújtott tésztákat 8 cikkre vágjuk, mint egy pizzát.
- A töltelék elkészítése: A tojásfehérjéket a porcukorral kemény habbá verjük. Belekeverjük a darált diót és az evőkanál citromlevet.
- A kiflik töltése: A tésztacikkek szélesebb végére egy-egy kanálnyi tölteléket teszünk.
- A kiflik formázása: A tésztacikkeket a töltelékkel együtt kifli formára felcsavarjuk.
- Sütés előkészítése: Két nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk, és a kifliket egymástól kis távolságra rásorakoztatjuk.
- Sütés: Előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 percig sütjük, amíg aranybarnára sülnek.
- Tálalás: Még melegen megszórjuk vaníliás porcukorral. Hagyjuk kihűlni, majd tálaljuk.
Forrás: Konyhamánia Edit módra