Hájas diós kifli

Hájas diós kifli

Ez a hájas diós kifli egy nagyon omlós és nem munkaigényes aprósütemény, amely tökéletes választás desszertnek bármilyen alkalomra. A finom tészta és a diós töltelék harmonikus párosítása garantáltan elnyeri mindenki tetszését.

Hozzávalók

A tésztához:

  • 50 dkg finomliszt
  • 1 csipet só
  • 30 dkg darált háj
  • 3 db tojássárgája
  • 2,5 dl tejföl

A töltelékhez:

  • 2 db tojásfehérje
  • 20 dkg darált dió
  • 15 dkg porcukor
  • 1 evőkanál citromlé

Elkészítés

  1. A tészta elkészítése: A lisztet összekeverjük a csipet sóval, majd elmorzsoljuk a darált hájjal. Hozzáadjuk a tojássárgájákat és a tejfölt, majd összeállítjuk a tésztát.
  2. A tészta formázása: A tésztát négy egyenlő részre osztjuk. Egyenként kör alakúra nyújtjuk, kb. 2,5-3 mm vastagságúra.
  3. A tészta felvágása: A kinyújtott tésztákat 8 cikkre vágjuk, mint egy pizzát.
  4. A töltelék elkészítése: A tojásfehérjéket a porcukorral kemény habbá verjük. Belekeverjük a darált diót és az evőkanál citromlevet.
  5. A kiflik töltése: A tésztacikkek szélesebb végére egy-egy kanálnyi tölteléket teszünk.
  6. A kiflik formázása: A tésztacikkeket a töltelékkel együtt kifli formára felcsavarjuk.
  7. Sütés előkészítése: Két nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk, és a kifliket egymástól kis távolságra rásorakoztatjuk.
  8. Sütés: Előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 percig sütjük, amíg aranybarnára sülnek.
  9. Tálalás: Még melegen megszórjuk vaníliás porcukorral. Hagyjuk kihűlni, majd tálaljuk.

Forrás: Konyhamánia Edit módra

Ajánlott cikkek