Ez a sütemény valóban olyan könnyed és krémes, mint egy felhő! Egy mennyei desszert, amely minden alkalomra tökéletes választás.
Hozzávalók
Tészta
- 25 dkg finomliszt
- 10 dkg porcukor
- 5 dkg margarin
- 1 db tojás
- 1 ek méz
- 1 ek rumaroma
- 1 kk szódabikarbóna
Krém
- 1 liter tej
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 2 ek liszt
- 3 tojássárgája
- 15 dkg vaj
- 15 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
Tetejére
- 4 dl tejszín
Lépések
- A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk, majd két részre osztjuk. Tepsi méretűre kinyújtjuk és a tepsi hátán egyenként megsütjük őket 200 fokra előmelegített sütőben 5-8 perc alatt.
- A krémhez a lisztet a pudingporral összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját is és több részletben hozzáadjuk a tejet, közben csomómentesre kavarjuk. Sűrűre főzzük, majd kihűtjük.
- A vajat a cukrokkal habosra keverjük, majd a főzött krémbe dolgozzuk.
- A tejszínt kemény habbá felverjük.
- Az alsó tésztalapra kenjük a főzött krémet, majd rákenjük egyenletesen a kemény tejszínhabot. Befedjük a másik tésztalappal. Porcukorral megszórjuk.
- Hűtőben hagyjuk állni egész éjszaka.
Éva Frákné Styecz receptje
Forrás: Tutirecept