Felhő szelet

Ez a sütemény valóban olyan könnyed és krémes, mint egy felhő! Egy mennyei desszert, amely minden alkalomra tökéletes választás.

Hozzávalók

Tészta

  • 25 dkg finomliszt
  • 10 dkg porcukor
  • 5 dkg margarin
  • 1 db tojás
  • 1 ek méz
  • 1 ek rumaroma
  • 1 kk szódabikarbóna

Krém

  • 1 liter tej
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 ek liszt
  • 3 tojássárgája
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor

Tetejére

  • 4 dl tejszín

Lépések

  1. A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk, majd két részre osztjuk. Tepsi méretűre kinyújtjuk és a tepsi hátán egyenként megsütjük őket 200 fokra előmelegített sütőben 5-8 perc alatt.
  2. A krémhez a lisztet a pudingporral összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját is és több részletben hozzáadjuk a tejet, közben csomómentesre kavarjuk. Sűrűre főzzük, majd kihűtjük.
  3. A vajat a cukrokkal habosra keverjük, majd a főzött krémbe dolgozzuk.
  4. A tejszínt kemény habbá felverjük.
  5. Az alsó tésztalapra kenjük a főzött krémet, majd rákenjük egyenletesen a kemény tejszínhabot. Befedjük a másik tésztalappal. Porcukorral megszórjuk.
  6. Hűtőben hagyjuk állni egész éjszaka.

Éva Frákné Styecz receptje

Forrás: Tutirecept

Ajánlott cikkek