Ez a túrós szelet egy mennyei desszert, amelyet bármikor elkészíthetsz. A krémes túrós töltelék és a puha tészta tökéletes párosítása mindenkit elvarázsol.
Hozzávalók
A tésztához:
- 50 dkg finom liszt
- 25 dkg Vénusz sütőmargarin
- 12 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
- 2 egész tojás
- 1 dl tejföl
A töltelékhez:
- 1 kg túró
- 4 csomag vaníliás cukor
- 4 db tojás
- 1 csomag főzős vaníliás pudingpor
- ízlés szerint cukor
- mazsola ízlés szerint
- 2 citrom reszelt héja
A szóráshoz:
- 1 kanál búzadara
A tetejére:
- 1 db tojás
Lépések
- A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, mindent beleteszünk sorban, összegyúrjuk. Két részre osztjuk. Egyiket kinyújtva sütőpapíros tepsibe tesszük. Megszórjuk a búzadarával.
- A töltelékhez az alapanyagokat összekeverjük a tojásfehérje kivételével, amit habbá verve forgatunk a túrós krémhez. Ráöntjük a tésztára.
- Kinyújtjuk a másik lapot, rátesszük a töltelékre. Megkenjük tojással, megszurkáljuk villával. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. A tepsim mérete: 25×35 cm.
- A tetejére szánt tésztát én úgy csinálom, hogy egy sütőpapírra körülrajzolom a tepsit, azon nyújtom ki méretre, és ráfordítom a töltelékre, lehúzom a papírt róla, megkenem, szurkálom, sütöm.
- Almával is próbáltam már, ahhoz 2 kg hámozott, szeletelt almát párolok meg cukorral, citromlével, fahéjjal, vaníliás cukorral. Kihűtöm, és ezzel töltöm a pitét. Ez alá azonban kicsit több búzadarát kell szórni!
Forrás: Konyhamánia Edit módra / Tutirecept.hu