Pihe-puha túrós szelet

Túrós szelet

Ez a túrós szelet egy mennyei desszert, amelyet bármikor elkészíthetsz. A krémes túrós töltelék és a puha tészta tökéletes párosítása mindenkit elvarázsol.

Hozzávalók

A tésztához:

  • 50 dkg finom liszt
  • 25 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 12 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • 2 egész tojás
  • 1 dl tejföl

A töltelékhez:

  • 1 kg túró
  • 4 csomag vaníliás cukor
  • 4 db tojás
  • 1 csomag főzős vaníliás pudingpor
  • ízlés szerint cukor
  • mazsola ízlés szerint
  • 2 citrom reszelt héja

A szóráshoz:

  • 1 kanál búzadara

A tetejére:

  • 1 db tojás

Lépések

  1. A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, mindent beleteszünk sorban, összegyúrjuk. Két részre osztjuk. Egyiket kinyújtva sütőpapíros tepsibe tesszük. Megszórjuk a búzadarával.
  2. A töltelékhez az alapanyagokat összekeverjük a tojásfehérje kivételével, amit habbá verve forgatunk a túrós krémhez. Ráöntjük a tésztára.
  3. Kinyújtjuk a másik lapot, rátesszük a töltelékre. Megkenjük tojással, megszurkáljuk villával. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. A tepsim mérete: 25×35 cm.
  4. A tetejére szánt tésztát én úgy csinálom, hogy egy sütőpapírra körülrajzolom a tepsit, azon nyújtom ki méretre, és ráfordítom a töltelékre, lehúzom a papírt róla, megkenem, szurkálom, sütöm.
  5. Almával is próbáltam már, ahhoz 2 kg hámozott, szeletelt almát párolok meg cukorral, citromlével, fahéjjal, vaníliás cukorral. Kihűtöm, és ezzel töltöm a pitét. Ez alá azonban kicsit több búzadarát kell szórni!

Forrás: Konyhamánia Edit módra / Tutirecept.hu

Ajánlott cikkek