Ez a piskóta igazi hétköznapi kedvenc, amelyet a zamatos meggy és a puha tészta tesz ellenállhatatlanná. Kiváló desszert bármely alkalomra, hiszen gyorsan elkészíthető és mindig sikert arat.
Hozzávalók
- 10 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 db tojás
- 30 dkg finomliszt
- 3 dl tejföl
- 1 csomag sütőpor
- 1 üveg magozott meggy
Lépések
- A tojásokat, a porcukrot és a vaníliás cukrot a vajjal habosra keverjük.
- Hozzáadjuk a tejfölt, majd a sütőporral elkevert lisztet is beledolgozzuk.
- A 24×39 cm-es, szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát, és egyenletesen elsimítjuk.
- A lecsepegtetett meggyet egyenletesen eloszlatjuk a tészta tetején.
- 200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük. Félidőben alufóliával lefedjük, hogy meg ne égjen a teteje.
- Ha kihűlt, enyhén megszórjuk porcukorral, majd szeleteljük.
Forrás: Konyhamánia Edit módra / Tutirecept.hu