Meggyes tejfölös piskóta

Meggyes tejfölös piskóta

Ez a piskóta igazi hétköznapi kedvenc, amelyet a zamatos meggy és a puha tészta tesz ellenállhatatlanná. Kiváló desszert bármely alkalomra, hiszen gyorsan elkészíthető és mindig sikert arat.

Hozzávalók

  • 10 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 db tojás
  • 30 dkg finomliszt
  • 3 dl tejföl
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 üveg magozott meggy

Lépések

  1. A tojásokat, a porcukrot és a vaníliás cukrot a vajjal habosra keverjük.
  2. Hozzáadjuk a tejfölt, majd a sütőporral elkevert lisztet is beledolgozzuk.
  3. A 24×39 cm-es, szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát, és egyenletesen elsimítjuk.
  4. A lecsepegtetett meggyet egyenletesen eloszlatjuk a tészta tetején.
  5. 200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük. Félidőben alufóliával lefedjük, hogy meg ne égjen a teteje.
  6. Ha kihűlt, enyhén megszórjuk porcukorral, majd szeleteljük.

Forrás: Konyhamánia Edit módra / Tutirecept.hu

Ajánlott cikkek