Mese almás

mese almás

Ez a varázslatos almás sütemény mindenkit elrepít az őszi almaillatú konyhába. A ropogós tészta és a szaftos, fahéjas almás töltelék tökéletes páros, ami garantáltan mindenkit levesz a lábáról.

Hozzávalók

Tészta

  • 50 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • pici só
  • 20 dkg cukor
  • 1 egész tojás
  • 15 dkg zsír
  • 2 dl tejföl
  • kevés tej

Töltelék

  • 2 kg alma, reszelve
  • 4 ek. cukor
  • 5 dkg margarin
  • 4 ek. édes morzsa
  • őrölt fahéj
  • pici rum
  • 1 csomag vaníliás cukor

Lépések

  1. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd a zsírral elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a sót, cukrot, tojást, tejfölt és annyi tejet, hogy egy puha, jól gyúrható tésztát kapjunk.
  2. Az almát a cukorral, margarinnal, fahéjjal, rummal és vaníliás cukorral kb. 10 percig pároljuk, majd hagyjuk kihűlni.
  3. A tésztát két részre osztjuk. Az egyik felét kinyújtjuk, és kizsírozott, lisztezett tepsibe tesszük. Megszórjuk zsemlemorzsával, majd ráterítjük a kihűlt almás tölteléket.
  4. A tészta másik felét is kinyújtjuk, majd ráhelyezzük a töltelékre. Villával megszurkáljuk, és 1 felvert tojással megkenjük.
  5. Előmelegített sütőben, 180 fokon sütjük kb. 30 percig, amíg világos barna nem lesz a teteje.
  6. Sütés után megszórjuk vaníliás porcukorral, majd szeleteljük.

Forrás: tutirecept.hu

Ajánlott cikkek