Puha burgonyás pogácsa

Puha burgonyás pogácsa

A burgonyás pogácsa egy igazi klasszikus magyar sütemény, amely puha és ízletes. A krumpli hozzáadása különlegesen lágy és puha textúrát kölcsönöz a pogácsának. Ez a recept nagymamák által őrzött és generációkon át örökített titok, amely minden alkalomra tökéletes választás. Lássuk, hogyan készíthetjük el ezt az isteni finom burgonyás pogácsát!

Hozzávalók

A tésztához:

  • 50 dkg finomliszt
  • 1 dl tej
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 1 mokkáskanál cukor
  • 2 db közepes krumpli
  • 1 teáskanál só
  • 2 dl tejföl
  • 2 csapott evőkanál zsír
  • 1 db tojás

A tetejére:

  • 1 db felvert tojás
  • Reszelt sajt, szezámmag

A recept a következő oldalon folytatódik.

Ajánlott cikkek