Krémes Violetta szelet

krémes violetta szelet

A krémes Violetta szelet különlegessége a Nutellás réteg, a diós lap és a kávéba mártott háztartási keksz kombinációja, melyet egy habos vaníliás krém koronáz meg. Ez a sütemény tökéletes választás bármilyen alkalomra, legyen az ünnep, vendégvárás vagy egy egyszerű hétvégi desszert.

Hozzávalók

Tésztához:

  • 7 db tojásfehérje
  • 7 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál darált dió
  • 5 evőkanál finomliszt
  • fél csomag sütőpor

Diós lap kenéséhez:

  • 30 dkg Nutella
  • 30 dkg szögletes háztartási keksz
  • 2 dl hosszú kávé

Krémhez:

  • 7 db tojássárgája
  • 7 evőkanál cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 3 evőkanál víz
  • 3,5 dl habtejszín

Tetejére:

  • 7 dkg olvasztott csokoládé

Elkészítés

A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a sütőporral és dióval elkevert lisztet. A masszát 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt, 24×39 cm-es szilikonos sütőpapírral bélelt tepsiben sütjük.

A krém készítéséhez a tojássárgákat a cukrokkal és a vízzel gőz felett géppel felverjük, amíg jól besűrűsödik, majd kihűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük, és apránként hozzáadjuk a vaníliás tojáskrémhez, keményre verjük.

A kihűlt tésztára simítjuk a mogyorókrémet. A kekszet a kávéba mártjuk, és a Nutellás rétegre sorban kirakjuk. A habot rákentjük, és olvasztott csokoládéval lecsurgatjuk a tetejét. Legalább fél napot várjunk a szeleteléssel, és hűtőben tároljuk.

Forrás: Konyhamánia Edit módra / Tutirecept

Ajánlott cikkek