Gombával és sajttal töltött csirkemell parmezános mártással

Gombával és sajttal töltött csirkemell parmezános mártással

Hozzávalók

Hús:
4 ek vaj
250 g gomba
4 gerezd fokhagyma
só, bors
4 db kisebb csirkemellfilé
8 szelet sajt
2 ek olaj

Mártás:
2 ek olaj
2 ek fokhagymakrém
2 ek mustár
4 dl tej
3 ek liszt
só, bors
50 g parmezán

Lépések

A vajon főzzük puhára a gombát, közben ízesítsük sóval, borssal és fokhagymával.

A csirkemellekbe vágjunk zsebet, vagyis egyik oldalról szúrjuk bele a kést és 3 oldalt ne vágjuk át. Sózzuk, borsozzuk. Tegyünk a húsokba 2-2 szelet sajtot, majd arányosan elosztva töltsük meg azokat gombával is, a szaftját ne adjuk hozzá, az majd a mártáshoz kell. Tűzzük össze a szélüket fogpiszkálóval.

A csirkemelleket tegyük vissza a serpenyőbe, ahol a gomba főtt. Tegyünk hozzá 2 ek olajat, és pirítsuk le a húsokat, kb. 4-5 perc oldalanként. Szedjük ki tepsibe és alufóliával takarjuk le.

200 °C-ra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük, majd az alufóliát levéve még 5 percig pirítjuk a tetejüket.

Közben elkészítjük a mártást. A serpenyőben lévő visszamaradt sült szafthoz adjunk 2 ek olajat, majd keverjük hozzá a fokhagymakrémet, a mustárt és a tejet, forraljuk fel. A lisztet keverjük el egy kis vízzel és adjuk hozzá a mártáshoz. Amikor kezd sűrűsödni, adjuk hozzá a sót, borst és a parmezánt.

Rizzsel vagy akár édesburgonyával is tálalhatjuk.

Ajánlott cikkek