A puncs szelet sokak kedvence, és most megmutatjuk, melyik recept vált be nálunk. Ez a klasszikus sütemény mindig sikert arat a család és a vendégek körében.
Hozzávalók
Tészta:
- 50 dkg liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 20 dkg margarin
- 2 tojás sárgája
- 20 dkg porcukor
- 1 citrom reszelt héja
- tejföl (annyi, hogy rugalmas tésztát kapjunk)
Töltelék:
- 1 kisült tésztalap (az elkészült tésztából)
- 2 dl tej
- 10 dkg porcukor
- 1 evőkanál rum
- 4 evőkanál málna lekvár
- 2 evőkanál kakaópor
Tetejére (cukormáz):
- 30 dkg cukor
- 1 nagy citrom leve
- 2 evőkanál víz
- 1 teáskanál piros ételfesték
Lépések
Tészta készítése: A lisztet összekeverjük a sütőporral. A margarint elmorzsoljuk a liszttel. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a porcukrot és a reszelt citromhéjat. Annyi tejfölt adunk hozzá, hogy rugalmas tésztát kapjunk. A tésztát három egyenlő részre osztjuk, és vékony lapokat nyújtunk belőle. Előmelegített sütőben megsütjük a három tésztalapot.
Töltelék elkészítése: Az egyik kisült tésztalapot összemorzsoljuk. A morzsát leforrázzuk 2 dl tejjel, és hagyjuk, hogy jól megszívja magát. Hozzáadjuk a porcukrot, a rumot, a málna lekvárt és a kakaóport. Alaposan összekeverjük, hogy egységes masszát kapjunk.
Jól össze keverjük és két kisült lap közé tesszük. Tetejére cukormázat teszünk. 30 dkg cukor, 1 nagy citrom leve, 2 evőkanál víz és 1 teás kanál piros étel festék.
Éva Tóthné Kovács receptje
Forrás: https://egyszerugyorsreceptek.com/