Házi puncsos szelet

A puncs szelet sokak kedvence, és most megmutatjuk, melyik recept vált be nálunk. Ez a klasszikus sütemény mindig sikert arat a család és a vendégek körében.

Hozzávalók

Tészta:

  • 50 dkg liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 20 dkg margarin
  • 2 tojás sárgája
  • 20 dkg porcukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • tejföl (annyi, hogy rugalmas tésztát kapjunk)

Töltelék:

  • 1 kisült tésztalap (az elkészült tésztából)
  • 2 dl tej
  • 10 dkg porcukor
  • 1 evőkanál rum
  • 4 evőkanál málna lekvár
  • 2 evőkanál kakaópor

Tetejére (cukormáz):

  • 30 dkg cukor
  • 1 nagy citrom leve
  • 2 evőkanál víz
  • 1 teáskanál piros ételfesték

Lépések

Tészta készítése: A lisztet összekeverjük a sütőporral. A margarint elmorzsoljuk a liszttel. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a porcukrot és a reszelt citromhéjat. Annyi tejfölt adunk hozzá, hogy rugalmas tésztát kapjunk. A tésztát három egyenlő részre osztjuk, és vékony lapokat nyújtunk belőle. Előmelegített sütőben megsütjük a három tésztalapot.

Töltelék elkészítése: Az egyik kisült tésztalapot összemorzsoljuk. A morzsát leforrázzuk 2 dl tejjel, és hagyjuk, hogy jól megszívja magát. Hozzáadjuk a porcukrot, a rumot, a málna lekvárt és a kakaóport. Alaposan összekeverjük, hogy egységes masszát kapjunk.

Jól össze keverjük és két kisült lap közé tesszük. Tetejére cukormázat teszünk. 30 dkg cukor, 1 nagy citrom leve, 2 evőkanál víz és 1 teás kanál piros étel festék.

Éva Tóthné Kovács receptje

Forrás: https://egyszerugyorsreceptek.com/

Ajánlott cikkek