Ez a Tereza szelet süti egy igazi karácsonyi kedvenc, de hétköznapokra is kiváló! A puha, omlós tészta, a zamatos baracklekvár és a ropogós kókuszhab tökéletes harmóniája minden édesszájút levesz a lábáról.
Hozzávalók
Tésztához
- 50 dkg finomliszt
- 15 dkg margarin
- 10 dkg cukor
- 1 csomag sütőpor
- 5 db tojássárgája
- pici tej (kb. 1,5 dl)
Lekenéshez
- baracklekvár
- 10 dkg darált dió
Habhoz
- 5 db tojásfehérje
- 3 ek. víz
- 20 dkg kristálycukor
- 10 dkg kókuszreszelék
Lépések
- A tészta hozzávalóiból könnyen összeállítható tésztát gyúrunk, majd letakarva fél órát pihentetjük.
- Kizsírozunk egy 22×34 cm-es tepsit.
- A tésztát kb. 1 cm vastagra nyújtjuk, majd a tepsibe helyezzük.
- Megkenjük baracklekvárral, és megszórjuk darált dióval.
- A tojásfehérjéket a vízzel elkezdjük felverni, majd hozzáadjuk a cukrot, és kemény habbá verjük. Végül beleforgatjuk a kókuszreszeléket.
- A habot elterítjük a diós rétegen, és lassú tűzön 20-25 percig sütjük, míg a teteje halvány barna nem lesz.
Forrás: tutirecept.hu