Tereza szelet

Tereza szelet

Ez a Tereza szelet süti egy igazi karácsonyi kedvenc, de hétköznapokra is kiváló! A puha, omlós tészta, a zamatos baracklekvár és a ropogós kókuszhab tökéletes harmóniája minden édesszájút levesz a lábáról.

Hozzávalók

Tésztához

  • 50 dkg finomliszt
  • 15 dkg margarin
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 5 db tojássárgája
  • pici tej (kb. 1,5 dl)

Lekenéshez

  • baracklekvár
  • 10 dkg darált dió

Habhoz

  • 5 db tojásfehérje
  • 3 ek. víz
  • 20 dkg kristálycukor
  • 10 dkg kókuszreszelék

Lépések

  1. A tészta hozzávalóiból könnyen összeállítható tésztát gyúrunk, majd letakarva fél órát pihentetjük.
  2. Kizsírozunk egy 22×34 cm-es tepsit.
  3. A tésztát kb. 1 cm vastagra nyújtjuk, majd a tepsibe helyezzük.
  4. Megkenjük baracklekvárral, és megszórjuk darált dióval.
  5. A tojásfehérjéket a vízzel elkezdjük felverni, majd hozzáadjuk a cukrot, és kemény habbá verjük. Végül beleforgatjuk a kókuszreszeléket.
  6. A habot elterítjük a diós rétegen, és lassú tűzön 20-25 percig sütjük, míg a teteje halvány barna nem lesz.

Forrás: tutirecept.hu

Ajánlott cikkek