Dióhabos lekváros linzer

A dióhabos lekváros linzer egy igazán különleges és mutatós sütemény, amelyet könnyű elkészíteni, mégis lenyűgöző hatást kelt. A linzer egy klasszikus sütemény, amelyet gyakran készítenek ünnepi alkalmakkor, de ez a változat a dióhab és a lekvár kombinációjával új szintre emeli a hagyományos receptet. A ropogós linzer alap és a könnyű, habos töltelék tökéletes összhangban vannak, és a baracklekvár frissítő íze tökéletesen kiegészíti a dió gazdag ízét.

Hozzávalók

Linzerhez:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 6 gramm sütőpor
  • 1 db tojássárgája
  • 2 evőkanál citromlé

Habhoz:

  • 2 tojásfehérje
  • 5 dkg porcukor
  • 3 evőkanál baracklekvár
  • 10 dkg darált dió

A hab közepére:

  • 1 teáskanál baracklekvár

Elkészítés

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 15 percre a fagyasztóba tesszük. Ezután 3 mm vastagra nyújtjuk a tésztát, és cakkos szaggatóval kiszúrjuk. Egy nagy lemez tepsit sütőpapírral befedünk, és rásorakoztatjuk a kiszaggatott tésztákat.

A hab készítéséhez a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd a lekvárral tovább verjük, és végül hozzákeverjük a darált diót. A habot 20 db cakkos linzerre tesszük úgy, hogy teljesen ne fedje a linzer alapot, mert sütés közben a hab terülni fog. A közepére egy teáskanál lekvárt pöttyintünk.

A linzereket 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt kisütjük.

Ez a sütemény nemcsak ízletes, hanem rendkívül mutatós is, így minden alkalomra tökéletes választás lehet. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Forrás: Konyhamánia Edit módra / Tutirecept

Ajánlott cikkek