A bögrés sütik rengeteg féleképpen készíthetők el, előnyük, hogy könnyen és gyorsan elkészíthetők, mivel még a mérleget sem kell elővennünk. Most sárgabarackos változatban készült el, hiszen végre itt a sárgabarack szezonja! Édesanyám kertjében minden évben bőségesen terem, ezért sok-sok sárgabarackos süti készül ilyenkor. Ez az elképesztően finom bögrés sárgabarackos kevert süti percek alatt elkészül és a család egyik kedvence lett!
Hozzávalók
- 2 db tojás
- fél bögre cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 0,5 bögre olaj
- 0,5 bögre tej
- 1,5 bögre finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 db citrom reszelt héja
- sárgabarack ízlés szerint
Elkészítés
A tojásokat habosra keverjük ki a cukrokkal, majd adjuk hozzá az olajat, a tejet és a citrom reszelt héját. Alaposan keverjük ki.
A lisztet a sütőporral és a csipet sóval elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves hozzávalókhoz.
Keverjük csomómentesre. 35×20 centis tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd öntsük bele a tésztát. A tetejére tegyünk apróra vágott sárgabarackokat.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 percig sütjük.
Tippek
A tojásokat a cukrokkal fehéredésig keverjük ki, majd azután adjuk hozzá az olajat, a tejet és a reszelt citrom héját. A száraz hozzávalókat érdemes átszitálni, így könnyebb, puhább sárgabarackos süti sül ki. A sütési idő végefelé tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e már.
Jó étvágyat kívánok!
Fotó: olvas / iStock