
Hozzávalók
A tésztához:
35 dkg durvára vágott pirított dió
6 tojásfehérje
35 dkg porcukor
1 csg. vaníliás cukor
6 ek. liszt
A krémhez:
6 tojássárgája
4 ek. cukor
1 dl erős nescafé
2 ek liszt
25 dkg vaj
Lépések
A tojásfehérjét habbá verjük, apránként hozzátesszük a porcukrot és gőz felett tovább verjük elektromos habverővel. A végén beletesszük a vaníliás cukrot, a lisztet és a diót is.
Egy tepsi (20×30 cm) aljára zsírpapírt vágunk, megkenjük olajjal, megszórjuk liszttel és a tészta felét rásimítjuk.
Ugyanígy sütjük meg a másik tésztalapot is.
Amikor kisült, még melegen nyúljunk be késsel a tészta és a papír közé és válasszuk le a papírt.
A krém készítése: A krémhez a tojássárgákat kikeverjük a cukorral. Beleteszünk két kanálnyi lisztet és a 2 dl kávét, majd összefőzzük. Amikor kihűlt, kanalanként tegyük a krémet a vajhoz és jól habosítsuk ki!
A krémmel megkenjük a lapot és a másik lappal befedjük.
Olvasztott csokoládéval lecsurgatjuk a tetejét. Másnap szeleteljük
Forrás: Konyhamánia Edit módra / Tutirecept