Nescafés szelet – minden falatja könnyed, krémes finomság

Hozzávalók

A tésztához:
35 dkg durvára vágott pirított dió
6 tojásfehérje
35 dkg porcukor
1 csg. vaníliás cukor
6 ek. liszt

A krémhez:
6 tojássárgája
4 ek. cukor
1 dl erős nescafé
2 ek liszt
25 dkg vaj

Lépések

A tojásfehérjét habbá verjük, apránként hozzátesszük a porcukrot és gőz felett tovább verjük elektromos habverővel. A végén beletesszük a vaníliás cukrot, a lisztet és a diót is.

Egy tepsi (20×30 cm) aljára zsírpapírt vágunk, megkenjük olajjal, megszórjuk liszttel és a tészta felét rásimítjuk.

Ugyanígy sütjük meg a másik tésztalapot is.

Amikor kisült, még melegen nyúljunk be késsel a tészta és a papír közé és válasszuk le a papírt.

A krém készítése: A krémhez a tojássárgákat kikeverjük a cukorral. Beleteszünk két kanálnyi lisztet és a 2 dl kávét, majd összefőzzük. Amikor kihűlt, kanalanként tegyük a krémet a vajhoz és jól habosítsuk ki!

A krémmel megkenjük a lapot és a másik lappal befedjük.

Olvasztott csokoládéval lecsurgatjuk a tetejét. Másnap szeleteljük

Forrás: Konyhamánia Edit módra / Tutirecept

Ajánlott cikkek