Elkészítés
- Tészta előkészítése: A cukrot és a tojásokat egy tálba tesszük, majd jó habosra keverjük, amíg a keverék világos és habos lesz. Ehhez hozzáadjuk az olvasztott mézet és a vajat. Ezeket is alaposan elkeverjük, hogy egységes, selymes állagot kapjunk.
- Liszt hozzáadása: A lisztet és a sütőport egy külön tálban összekeverjük, majd apránként, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tojásos keverékhez. A lisztet szitálva adjuk hozzá, hogy elkerüljük a csomósodást, és a tészta könnyű maradjon. Miután a lisztet belekevertük, apránként hozzáöntjük a tejet is, és alaposan elkeverjük, hogy sima, csomómentes tésztát kapjunk.
- Sütés: Egy 20×30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd beleöntjük a tésztát, és egyenletesen elsimítjuk. Az előmelegített sütőbe tesszük 180 fokra, és kb. 25 percig sütjük, vagy amíg tűpróbával nem ellenőrizzük, hogy a tészta megsült-e.
- Tészta kihűtése és kockázása: Miután a piskóta megsült, hagyjuk teljesen kihűlni, mert így könnyebben dolgozhatunk vele. Ha kihűlt, kb. 5×5 cm-es kockákra vágjuk fel.
- Csokoládés bevonat készítése: Egy lábasban felolvasztjuk a vajat, majd hozzáadjuk a cukrot, a kakaóport, a tejet és a rumot (ha használunk). Folyamatos keverés mellett melegítjük, amíg a keverék teljesen sima és folyékony lesz. Fontos, hogy ne forraljuk fel, csak annyira melegítsük, hogy minden hozzávaló szépen összeolvadjon.
- Mártogatás és hempergetés: A piskótakockákat egyenként belemártjuk a csokoládés bevonatba, ügyelve arra, hogy minden oldalát jól bevonja. Ezután a megmártott kockákat az előkészített kókuszreszelékbe forgatjuk, amíg minden oldalát be nem fedi. A legjobb, ha a kókuszreszeléket egy lapos tálba szórjuk, hogy könnyebben meghempergessük a kockákat.
- Hűtés és tálalás: Miután az összes kockát bevontuk és kókuszreszelékben megforgattuk, tegyük őket hűvös helyre vagy a hűtőbe, hogy a csokoládés bevonat megszilárduljon. Amint megszilárdult, a kókuszkockák tálalásra készek.
Ez a kókuszkocka mézes piskótából igazán finom, puha és ízletes sütemény, amely minden alkalomra tökéletes. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Forrás: Konyhamánia Edit módra / Tutirecept