Elkészítés
- Tészta elkészítése: A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgáját a 6 evőkanál porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olajat kis adagokban.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan hozzákeverjük a sárgájához kézi habverővel.
A lisztet összekeverjük a sütőporral és a kakaóporral, majd fokozatosan, szitálva a tojásos keverékhez adjuk, és óvatosan összekeverjük.
A tésztát sütőpapírral bélelt 20×35 cm-es tepsibe öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben alsó-felső sütésnél kb. 17 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.
- Krém elkészítése: A pudingporokat a tejben megfőzzük a csomagoláson található utasítások szerint, majd hagyjuk kihűlni. A krémre fóliát teszünk, hogy ne bőrösödjön.
A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt pudingot, és sima krémmé keverjük.
A krémet két részre osztjuk. Az egyik részhez hozzákeverünk 1 evőkanál cappuccino port és 1 evőkanál kakaóport.
- Sütemény összeállítása: A kihűlt kakaós lapra először a fehér krémet kenjük, majd a cappuccinós-kakaós krémet egyenletesen rákenjük.
- Csokimáz elkészítése: A csokoládét gőz felett vagy mikróban felolvasztjuk az étolajjal, majd simára keverjük. A csokoládémázat a sütemény tetejére öntjük és egyenletesen eloszlatjuk.
Tálalás: Hagyjuk a süteményt hűvös helyen megdermedni, majd szeleteljük és tálaljuk. A kapucíner szelet elegáns megjelenésével és gazdag ízvilágával garantáltan elnyeri a vendégek tetszését.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Körmendi Károly receptje