Kapucíner szelet

Kapucíner szelet

Elkészítés

  1. Tészta elkészítése: A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgáját a 6 evőkanál porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olajat kis adagokban.

    A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan hozzákeverjük a sárgájához kézi habverővel.

    A lisztet összekeverjük a sütőporral és a kakaóporral, majd fokozatosan, szitálva a tojásos keverékhez adjuk, és óvatosan összekeverjük.

    A tésztát sütőpapírral bélelt 20×35 cm-es tepsibe öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben alsó-felső sütésnél kb. 17 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.
  1. Krém elkészítése: A pudingporokat a tejben megfőzzük a csomagoláson található utasítások szerint, majd hagyjuk kihűlni. A krémre fóliát teszünk, hogy ne bőrösödjön.

    A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt pudingot, és sima krémmé keverjük.

    A krémet két részre osztjuk. Az egyik részhez hozzákeverünk 1 evőkanál cappuccino port és 1 evőkanál kakaóport.
  1. Sütemény összeállítása: A kihűlt kakaós lapra először a fehér krémet kenjük, majd a cappuccinós-kakaós krémet egyenletesen rákenjük.
  2. Csokimáz elkészítése: A csokoládét gőz felett vagy mikróban felolvasztjuk az étolajjal, majd simára keverjük. A csokoládémázat a sütemény tetejére öntjük és egyenletesen eloszlatjuk.

Tálalás: Hagyjuk a süteményt hűvös helyen megdermedni, majd szeleteljük és tálaljuk. A kapucíner szelet elegáns megjelenésével és gazdag ízvilágával garantáltan elnyeri a vendégek tetszését.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Körmendi Károly receptje

Ajánlott cikkek