Ez a diós csokis muffin egy nagyon finom, gyors és egyszerű süti. A dió és a csokoládé tökéletes párosítása minden édesszájúnak örömet szerez.
Hozzávalók
Diós csokis muffinhoz
- 25 dkg finomliszt
- 6 g sütőpor
- 15 dkg darált dió
- 2,5 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg porcukor
- 0,5 dl étolaj
- 2 db tojás
- 10 dkg csokoládé
A tetejére díszítésnek
- 2 dl habtejszín
- 5 dkg olvasztott csokoládé
Lépések
- A tojásokat a cukrokkal keverjük ki habosra. Adjuk hozzá a tejet és az étolajat.
- A lisztet, a diót és a sütőport összekeverjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk az előbbi masszához.
- A formát kibéleljük muffin papírral.
- 1 evőkanál diós masszát teszünk mindegyikbe, rá egy db csokoládét, és utána mindet befedjük egy evőkanál tésztamasszával.
- 190 fokra melegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.
- Hagyjuk kihűlni, majd a papírt lehúzzuk róla.
- A tejszínt kemény habbá verjük. A csokoládét felolvasztjuk. A tejszínt elfelezzük, felébe a csokoládét keverjük. A habzsák egyik felére a fehér tejszínhabot, a másik felére a csokisat tesszük. Így együtt a muffinokra nyomunk belőle.
Forrás: Konyhamánia Edit módra / Tutirecept