A citromos mákos szelet egy igazi ínyencség a sütemények világában. Bár az elkészítése nem a legegyszerűbb feladatok közé tartozik, a végeredmény minden ráfordított energiát megér. A sütemény különlegessége a rétegek harmóniájában rejlik: az alsó és felső tésztalapok közé rejtett mákos töltelék és a citromos krém egyszerre frissítő és édes ízvilágot kínál. A sütemény tetején található csokoládés bevonat pedig nem csak látványos, hanem további ízélményt is biztosít. Lássuk, hogyan készül ez a csodálatos desszert!
Hozzávalók
A lapokhoz:
- 30 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 15 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 3 db tojássárgája
- 1 dl tejföl
A középső tésztához:
- 30 dkg cukor
- 15 dkg margarin
- 22 dkg darált mák
- 1 db citrom reszelt héja
- 3 dl tej
- 25 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 3 db tojásfehérje
A krémhez:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3,5 dl tej
- 1 db citrom leve és reszelt héja
- 25 dkg margarin
- 23 dkg cukor
A bevonathoz:
- 15 dkg csokoládé
- 1 evőkanál étolaj
- 8 dkg fehér csokoládé
- 1 teáskanál étolaj