Puncsos krémes

puncsos krémes

Elkészítés

Tészta elkészítése: A tészta hozzávalóit (porcukor, tojássárgája, zsír, liszt, sütőpor, kevés tejföl) összegyúrjuk, amíg egyenletes tésztát kapunk.
A tésztát két egyenlő részre osztjuk, majd egyenként 25×39 cm-es tepsi hátoldalán két vékony lapot sütünk.
A lapokat 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

Középső réteg elkészítése: A tojásokat és a porcukrot elektromos habverővel habosra keverjük, körülbelül 8 perc alatt.
A darált diót, lisztet, őrölt kávét, kakaóport és sütőport fokozatosan, lazán beleforgatjuk a tojásos masszába egy fakanállal.
Az így kapott tésztát kivajazott, kilisztezett 25×39 cm-es tepsibe öntjük, majd 180 fokon tűpróbáig sütjük.

Krém elkészítése: A puncs ízű pudingporokat a tejjel és a porcukorral csomómentesre keverjük, majd sűrűre főzzük.
A kész pudingot kihűtjük, és ízlés szerint rummal ízesítjük.
A vajat kihabosítjuk, majd apránként hozzáadjuk a kihűlt pudingot, és simára keverjük.

Sütemény összeállítása: Az alsó tésztalapra kenjük a krém felét, majd rátesszük a középső, diós tésztalapot.
Erre kenjük a krém másik felét, majd befedjük a második, sült tésztalappal.

Máz elkészítése: Az étcsokoládét mikróban vagy gőz fölött megolvasztjuk az olajjal, majd a sütemény tetejére simítjuk.
A fehér csokoládét szintén megolvasztjuk az olajjal, majd vékony csíkokban rácsurgatjuk az étcsokoládé rétegre.
Egy vékony, hegyes kés segítségével mintákat rajzolunk a csokoládéra, hogy elegáns megjelenést kapjunk.

Tálalás: A süteményt hagyjuk teljesen kihűlni és megdermedni, majd másnap kockákra vágva tálaljuk.

Ez a puncsos krémes egy igazi különlegesség, amely méltán lesz az asztal ékessége. Az ízek és textúrák tökéletes összhangja minden falatot emlékezetessé tesz.

Forrás: Konyhamánia Edit módra / Tutirecept

Ajánlott cikkek