Ez a sajtos rúd szezámmaggal egy klasszikus sós sütemény, amely tökéletes választás bármikorra. A ropogós tészta és a szezámmag íze garantáltan mindenkit elvarázsol.
Hozzávalók
Tésztához:
- 2 dkg élesztő
- 0,5 dl tej
- 60 dkg liszt (sima és rétes)
- 50 dkg margarin
- 2 db tojássárgája
- 3 evőkanál tejföl
- 20 dkg reszelt sajt
Tetejére:
- 1 db tojás
- 6 dkg reszelt sajt
- 1 evőkanál szezámmag
Lépések
- A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
- Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben.
- A lisztbe (finomliszt és rétesliszt keveréke) beletesszük a sót és a margarint, majd elmorzsoljuk.
- Hozzáadjuk a tojássárgáját, az élesztőt, a reszelt sajtot és a tejfölt. Összegyúrjuk, és kb. 6 mm vastagságra kinyújtjuk.
- Lekenjük a tojással, megszórjuk a szezámmaggal és a reszelt sajttal.
- Tetszés szerinti rudacskákat vágunk (derelyevágóval).
- Sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk, és az előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.