Puha sajtos rúd szezámmaggal

puha sajtos rúd szezámmaggal

Ez a sajtos rúd szezámmaggal egy klasszikus sós sütemény, amely tökéletes választás bármikorra. A ropogós tészta és a szezámmag íze garantáltan mindenkit elvarázsol.

Hozzávalók

Tésztához:

  • 2 dkg élesztő
  • 0,5 dl tej
  • 60 dkg liszt (sima és rétes)
  • 50 dkg margarin
  • 2 db tojássárgája
  • 3 evőkanál tejföl
  • 20 dkg reszelt sajt

Tetejére:

  • 1 db tojás
  • 6 dkg reszelt sajt
  • 1 evőkanál szezámmag

Lépések

  1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  2. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben.
  3. A lisztbe (finomliszt és rétesliszt keveréke) beletesszük a sót és a margarint, majd elmorzsoljuk.
  4. Hozzáadjuk a tojássárgáját, az élesztőt, a reszelt sajtot és a tejfölt. Összegyúrjuk, és kb. 6 mm vastagságra kinyújtjuk.
  5. Lekenjük a tojással, megszórjuk a szezámmaggal és a reszelt sajttal.
  6. Tetszés szerinti rudacskákat vágunk (derelyevágóval).
  7. Sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk, és az előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.

Ajánlott cikkek