Pihe-puha boci szelet

boci szelet

Elkészítés

  1. Túrós töltelék elkészítése: A túrós töltelékhez a tojást a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a reszelt citrom héját és a citromlevet, majd belekeverjük a búzadarát. Végül hozzáadjuk a villával összetört túrót, és alaposan összekeverjük. A tölteléket állni hagyjuk, amíg elkészítjük a tésztát.
  2. Tészta elkészítése: A lisztet összekeverjük a sütőporral, szódabikarbónával, csipetnyi sóval és kakaóporral. Egy másik tálban a tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olajat és a citromlevet, és jól elkeverjük. Ezután hozzáöntjük a tejet és fokozatosan hozzákeverjük a lisztes keveréket is, amíg sima tésztát nem kapunk.
  3. Sütemény összeállítása: A tésztát egy sütőpapírral bélelt, 30×23 cm-es tepsibe öntjük és egyenletesen eloszlatjuk. A túrós tölteléket kanállal a tésztára adagoljuk, kisebb halmokat képezve, amíg az összes töltelék el nem fogy. A töltelék elszórtan, pettyezve borítja a tésztát, ami a sütemény jellegzetes boci mintázatát adja.
  4. Sütés: A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és a süteményt kb. 10 percig sütjük ezen a hőfokon. Ezt követően a hőmérsékletet 170 fokra csökkentjük, és további kb. 15 percig sütjük, amíg a sütemény átsül és a teteje aranybarnára pirul.
  5. Tálalás: A süteményt hagyjuk teljesen kihűlni, majd ízlés szerint porcukorral megszórva tálaljuk. Kínálhatjuk friss gyümölcsökkel vagy lekvárral is.

A pihe-puha boci szelet nemcsak látványos, hanem mennyeien finom is. A kakaós tészta és a citromos túrótöltelék találkozása egy igazán különleges süteményt eredményez, amely minden alkalomra tökéletes választás lehet. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Ajánlott cikkek