Elkészítés
- Tészta elkészítése: A vajat és a porcukrot habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojássárgájákat és a tejet. Ezután belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet. Egy kisebb tepsit (kb. 19×32 cm) kivajazunk, és a tésztát vizes kézzel egyenletesen belenyomkodjuk. Előmelegített sütőben 170 fokon 15-20 percig sütjük, amíg világos aranyszínű lesz.
- Hab készítése: A tojásfehérjéket kemény habbá verjük. A citrom reszelt héját egy evőkanál porcukorral összemorzsoljuk, majd ezt hozzáadjuk a habhoz. Ezután belekeverjük a maradék porcukrot és az ecetet, és tovább verjük, amíg a hab kemény és fényes nem lesz.
- Sütemény összeállítása: Az elősütött tésztát kivesszük a sütőből, és egyenletesen megkenjük a baracklekvárral. Erre a rétegre simítjuk a felvert habot, ügyelve arra, hogy egyenletesen borítsa be a lekvárt.
- Végső sütés: A süteményt visszatesszük a sütőbe, és további 10 percig sütjük, amíg a hab világos barnára nem sül. Ezt követően a sütőt elzárjuk, az ajtaját résnyire nyitjuk, és a süteményt még 10-15 percig hagyjuk száradni a sütőben, hogy a hab teljesen megszilárduljon.
Tálalás: A süteményt hagyjuk teljesen kihűlni, majd szeleteljük és tálaljuk. A női szeszély könnyű, habos textúrája és a savanykás baracklekvár frissessége mindenkit elvarázsol.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Körmendi Károly receptje és fotója