Mézes Lajcsi szelet

Elkészítés

  1. Tészta elkészítése: Keverjük össze a lisztet a szódabikarbónával. A tojásokat, cukrot, kakaóport, margarint és mézet tegyük egy hőálló tálba, majd gőz felett melegítsük fel, folyamatosan kevergetve, amíg a cukor elolvad és egységes masszát kapunk. Húzzuk le a tűzről, és keverjük bele a szódabikarbónás lisztet. Az így kapott tésztát jól gyúrjuk össze, majd osszuk három egyenlő részre. Nyújtsuk ki őket 22×33 cm-es lapokká, szurkáljuk meg villával, és 180 fokra előmelegített sütőben süssük kb. 10 percig, amíg aranybarnák nem lesznek.
  2. Krémek készítése: Külön-külön főzzük meg a puncs és vaníliás pudingokat 3-3 dl tejben. A puncspudingba keverjük bele a rumaromát, a vaníliásba pedig a vaníliás cukrot. Hagyjuk őket teljesen kihűlni. A margarint keverjük habosra a porcukorral, majd osszuk két részre, és keverjük a kihűlt pudingokhoz.
  3. Összeállítás: Az első tésztalapra kenjük a puncsos krémet, majd helyezzük rá a második lapot. Erre jön a vaníliás krém, amit az utolsó lappal fedünk be.
  4. Csokimáz: A vizet, cukrot és kakaóport keverjük össze, majd főzzük sűrűre. A végén adjuk hozzá az étcsokoládét, és keverjük simára. Vegyük le a tűzről, és keverjük hozzá a vajat. Vonjuk be vele a sütemény tetejét.
  5. Pihentetés: Legalább egy éjszakára tegyük a hűtőbe, hogy a tésztalapok megpuhuljanak és az ízek összeérjenek.

A Lajcsi szelet egy valódi ínyencség, amely különleges alkalmakra vagy egy egyszerű családi összejövetelre is tökéletes választás. Érdemes kipróbálni, mert az elkészítés után garantáltan mindenki a receptjét fogja kérni!

Forrás: Tutirecept / Saci receptje

Ajánlott cikkek