A Lajcsi szelet egy népszerű magyar sütemény, amely finom krémekkel és kakaós tésztalapokkal hódítja meg az édesszájúakat. Bár a sütés utáni tésztalapok keménynek tűnhetnek, egy kis pihenés után megpuhulnak és összeérnek az ízek, így másnapra tökéletesen fogyaszthatóvá válnak. A sütemény elkészítése egyszerű, de igényel egy kis türelmet, mivel a tésztát gőz felett kell elkészíteni. A végeredmény azonban minden fáradtságot megér!
Hozzávalók
Tésztához:
- 40 dkg liszt
- 2 kávéskanál szódabikarbóna
- 2 db tojás
- 20 dkg cukor
- 2 evőkanál kakaópor
- 5 dkg margarin
- 2 evőkanál méz
Krémhez:
- 1 csomag puncs pudingpor
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 6 dl tej
- 1 vaníliás cukor
- 3 teáskanál rumaroma
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
Tetejére:
- 3 evőkanál víz
- 3 evőkanál cukor
- 3 evőkanál kakaópor
- 3 kockányi étcsokoládé
- 3 dkg vaj