Ez a Kinder Pingui szelet egy nagyon finom és krémes desszert, amelyet nem nehéz elkészíteni. A kakaós tésztalapok között könnyű tejszínes krém és csokoládéréteg található, ami igazán ellenállhatatlanná teszi ezt a süteményt.
Hozzávalók
A tésztalap hozzávalói:
- 6 db tojás
- 6 ek liszt
- 6 ek porcukor
- 6 ek hideg víz
- 3 ek cukrozatlan kakaópor
- 3 ek étolaj
- 1 csomag sütőpor
A töltelékhez:
- 4 dl Meggle cukrászhab
- 1,5 dl méz
- 2 csomag vaníliás cukor
A csokiréteghez:
- 10 dkg csokoládé
- 1 ek kakaópor
- 5 dkg vaj
- 1 ek étolaj
A bevonathoz:
- 10 dkg vaj
- 2 ek étolaj
- 3 ek kakaópor
- 3 ek víz
- 10 dkg kristálycukor
Lépések
- A piskóta készítése: Az egész tojásokat a cukorral 5 percig habosra keverjük. Hozzáadjuk apránként a vizet és az étolajat. A lisztet, a kakaóport és a sütőport elkeverjük, majd a tojásos masszába egy fakanállal könnyedén beleforgatjuk. A tésztát lemérjük és megfelezzük. Két lapot sütünk sütőpapírral bélelt, 23×38 cm-es tepsiben. 190 fokra előmelegített sütőben 12-14 perc alatt megsütjük. A lapokat kihűtjük.
- A krém készítése: A cukrászhabot a vaníliás cukorral és a mézzel kemény habbá verjük. Ezt a krémet elfelezzük.
- Az egyik piskótalapot egy tálcára tesszük, és a krém felét rákenjük.
- A csokiréteg elkészítése: A csokoládét, a vajat, az étolajat és a kakaóport egy lábasban tűz felett összeolvasztjuk. Hagyjuk kihűlni, majd a tejszínes krémre simítjuk.
- Betesszük a fagyasztóba 3 percre, hogy a csokoládé megdermedjen.
- Rákenjük a maradék krémet, és befedjük a második piskótalappal.
- Egy nyújtófával óvatosan átsimítjuk a tetejét, hogy a krém egyenletesen eloszoljon.
- A bevonat elkészítése: A vajat, az étolajat, a kakaóport, a vizet és a kristálycukrot tűz felett egy kis lábosban addig melegítjük, amíg a cukor elolvad. Ráöntjük a sütemény tetejére, és kissé megrázogatjuk a tálcát, hogy a bevonat egyenletesen terüljön el.
- Hűtőbe tesszük, és legalább 4 órán át hagyjuk dermedni. Ezután forró vízbe mártott késsel felszeleteljük.
Forrás: Konyhamánia Edit módra / Tutirecept