Kinder pingui szelet

Kinder pingui szelet

Ez a Kinder Pingui szelet egy nagyon finom és krémes desszert, amelyet nem nehéz elkészíteni. A kakaós tésztalapok között könnyű tejszínes krém és csokoládéréteg található, ami igazán ellenállhatatlanná teszi ezt a süteményt.

Hozzávalók

A tésztalap hozzávalói:

  • 6 db tojás
  • 6 ek liszt
  • 6 ek porcukor
  • 6 ek hideg víz
  • 3 ek cukrozatlan kakaópor
  • 3 ek étolaj
  • 1 csomag sütőpor

A töltelékhez:

  • 4 dl Meggle cukrászhab
  • 1,5 dl méz
  • 2 csomag vaníliás cukor

A csokiréteghez:

  • 10 dkg csokoládé
  • 1 ek kakaópor
  • 5 dkg vaj
  • 1 ek étolaj

A bevonathoz:

  • 10 dkg vaj
  • 2 ek étolaj
  • 3 ek kakaópor
  • 3 ek víz
  • 10 dkg kristálycukor

Lépések

  1. A piskóta készítése: Az egész tojásokat a cukorral 5 percig habosra keverjük. Hozzáadjuk apránként a vizet és az étolajat. A lisztet, a kakaóport és a sütőport elkeverjük, majd a tojásos masszába egy fakanállal könnyedén beleforgatjuk. A tésztát lemérjük és megfelezzük. Két lapot sütünk sütőpapírral bélelt, 23×38 cm-es tepsiben. 190 fokra előmelegített sütőben 12-14 perc alatt megsütjük. A lapokat kihűtjük.
  2. A krém készítése: A cukrászhabot a vaníliás cukorral és a mézzel kemény habbá verjük. Ezt a krémet elfelezzük.
  3. Az egyik piskótalapot egy tálcára tesszük, és a krém felét rákenjük.
  4. A csokiréteg elkészítése: A csokoládét, a vajat, az étolajat és a kakaóport egy lábasban tűz felett összeolvasztjuk. Hagyjuk kihűlni, majd a tejszínes krémre simítjuk.
  5. Betesszük a fagyasztóba 3 percre, hogy a csokoládé megdermedjen.
  6. Rákenjük a maradék krémet, és befedjük a második piskótalappal.
  7. Egy nyújtófával óvatosan átsimítjuk a tetejét, hogy a krém egyenletesen eloszoljon.
  8. A bevonat elkészítése: A vajat, az étolajat, a kakaóport, a vizet és a kristálycukrot tűz felett egy kis lábosban addig melegítjük, amíg a cukor elolvad. Ráöntjük a sütemény tetejére, és kissé megrázogatjuk a tálcát, hogy a bevonat egyenletesen terüljön el.
  9. Hűtőbe tesszük, és legalább 4 órán át hagyjuk dermedni. Ezután forró vízbe mártott késsel felszeleteljük.

Forrás: Konyhamánia Edit módra / Tutirecept

Ajánlott cikkek