A Mimóza szelet egy klasszikus és elegáns sütemény, amely tökéletes választás lehet bármilyen alkalomra. Az édes és savanykás ízek harmóniája, a puha tésztalapok és a krémes töltelék találkozása egyedülálló élményt nyújt. Ebben a változatban a citrom frissítő íze dominál, amely kellemes kontrasztot alkot a baracklekváros rétegekkel. Lássuk, hogyan készül ez a különleges desszert!
Hozzávalók
Tésztához:
- 50 dkg liszt
- 15 dkg zsír (vagy 20 dkg margarin)
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 db tojássárgája
- Kb. 5 evőkanál tejföl
Krémhez:
- 3 dl tej
- 4 evőkanál liszt
- 25 dkg margarin (vagy vaj)
- 20 dkg porcukor
- 1 db citrom (reszelt héja és leve)
- 8 evőkanál baracklekvár