Citromos mákos süti

citromos mákos szelet

A citromos mákos szelet egy igazi ínyencség a sütemények világában. Bár az elkészítése nem a legegyszerűbb feladatok közé tartozik, a végeredmény minden ráfordított energiát megér. A sütemény különlegessége a rétegek harmóniájában rejlik: az alsó és felső tésztalapok közé rejtett mákos töltelék és a citromos krém egyszerre frissítő és édes ízvilágot kínál. A sütemény tetején található csokoládés bevonat pedig nem csak látványos, hanem további ízélményt is biztosít. Lássuk, hogyan készül ez a csodálatos desszert!

Hozzávalók

A lapokhoz:

  • 30 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 15 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 3 db tojássárgája
  • 1 dl tejföl

A középső tésztához:

  • 30 dkg cukor
  • 15 dkg margarin
  • 22 dkg darált mák
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 3 dl tej
  • 25 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 3 db tojásfehérje

A krémhez:

  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3,5 dl tej
  • 1 db citrom leve és reszelt héja
  • 25 dkg margarin
  • 23 dkg cukor

A bevonathoz:

  • 15 dkg csokoládé
  • 1 evőkanál étolaj
  • 8 dkg fehér csokoládé
  • 1 teáskanál étolaj

Ajánlott cikkek