
Nagy kedvenc lett ez a Sárika szelet, az egész családot lenyűgözte! Ha szereted a krémes sütiket, érdemes kipróbálni.
Hozzávalók
Krémhez:
7 dl tej
8 ek búzadara
40 dkg margarin
25 dkg porcukor
1 tk rumaroma
Kakaós laphoz:
30 dkg liszt
10 dkg kristálycukor
1 mk szódabikarbóna
1 ek kakaópor
10 dkg margarin
1 db tojás
5 ek tej
1 tk rumaroma
Piskótához:
4 db tojás
4 ek cukor
4 ek liszt
1 mk sütőpor
Tetejére:
olvasztott csoki vagy csokimáz
Lépések
Először a krémet készítjük el, hogy legyen ideje kihűlni. A tejben elkeverjük a búzadarát és közepesen hőfokon el kezdjük főzni. Folyamatos keverés mellett besűrítjük, kb. a forrástól számítva 2 percig főzzük. Majd félretesszük hűlni.
A kakaós tésztához a száraz hozzávalókat egy tálban összevegyítjük, majd hozzáadjuk a margarint, a tojást, a tejet, a rumaromát és összegyúrjuk.
Két egyenlő részre osztva hosszúkásra formázzuk (Így könnyebb kinyújtani). Tepsiméretűre nyújtjuk és egyesével sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt kisütjük.
A piskótához a lisztet egy külön edényben a sütőporral jól összevegyítjük. A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgákat kihabosítjuk 3 ek cukorral, majd a fehérjéket habbá verjük a maradék 1 ek cukorral.
A lisztes keveréket beleszitáljuk a tojássárgás alapba, elkeverjük és utána óvatosan hozzáadagoljuk a tojáshabot is. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és a 180 fokos sütőben megsütjük kb 10 perc alatt.
Krém elkészítésekor a margarint habosra keverjük a porcukorral és a kihűlt búzadarához adjuk beletesszük a rumaromát, robot géppel jól kikeverjük.
Sárika szelet összeállításakor célszerű a tésztasütéshez is használt tepsibe tenni az egyik kakaós lapot, erre rákenjük a krémünk felét, majd rátesszük a piskótalapot, aztán a maradék krémet és végül a második kakaós lapot legfelülre.
Csokimázzal bevonjuk. Hűtőbe tesszük majd pár óra múlva szeletelhetjük.