Puha burgonyás pogácsa

Puha burgonyás pogácsa

Elkészítés

  1. Krumpli előkészítése: A krumplikat megfőzzük, majd burgonyanyomón áttörjük és hagyjuk kihűlni.
  2. Élesztő felfuttatása: Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk (kb. 10 perc).
  3. Tészta összeállítása: A kihűlt krumplit összekeverjük a liszttel és a sóval. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a tojást, a zsírt és a tejfölt. Az összetevőket jól összedolgozzuk, amíg sima, rugalmas tésztát nem kapunk.
  4. Kelesztés: A tésztát kelesztőtálba tesszük, és meleg helyen kb. 1-1,5 órán át duplájára kelesztjük.
  5. Tészta nyújtása és formázása: A megkelt tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, majd másfél cm vastagságúra kinyújtjuk. A tésztát felvert tojással lekenjük, és reszelt sajttal vagy szezámmaggal megszórjuk. Pogácsaszaggatóval vagy egy kis pohárral kiszaggatjuk a pogácsákat.
  6. Sütés: A kiszaggatott pogácsákat sütőpapírral fedett tepsire helyezzük. Előmelegített sütőben, 200 fokon kb. 15-20 percig sütjük, amíg aranybarnára nem sülnek.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Forrás: Konyhamánia Edit módra / Tutirecept

Ajánlott cikkek