Mézes Lajcsi szelet

A Lajcsi szelet egy népszerű magyar sütemény, amely finom krémekkel és kakaós tésztalapokkal hódítja meg az édesszájúakat. Bár a sütés utáni tésztalapok keménynek tűnhetnek, egy kis pihenés után megpuhulnak és összeérnek az ízek, így másnapra tökéletesen fogyaszthatóvá válnak. A sütemény elkészítése egyszerű, de igényel egy kis türelmet, mivel a tésztát gőz felett kell elkészíteni. A végeredmény azonban minden fáradtságot megér!

Hozzávalók

Tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • 2 kávéskanál szódabikarbóna
  • 2 db tojás
  • 20 dkg cukor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 5 dkg margarin
  • 2 evőkanál méz

Krémhez:

  • 1 csomag puncs pudingpor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 6 dl tej
  • 1 vaníliás cukor
  • 3 teáskanál rumaroma
  • 20 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin

Tetejére:

  • 3 evőkanál víz
  • 3 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 3 kockányi étcsokoládé
  • 3 dkg vaj

Ajánlott cikkek