Mézes francia krémes

mézes francia krémes

Elkészítés

A tészta elkészítéséhez egy lábasba vizet teszünk forrni. A porcukrot, az egész tojást, a tojássárgáját, a margarint, a mézet és a szódabikarbónát gőz fölött felolvasztjuk, majd hozzágyúrjuk a lisztet. Két részre osztjuk a tésztát, 23×38 cm-es lapokká nyújtjuk, és tepsi hátulján sütjük. A tetejét megszurkáljuk, majd kb. 6-8 perc alatt kisütjük.

A máz hozzávalóit vízgőz felett megolvasztjuk. Miután megsültek és kihűltek a lapok, az egyikre rákenjük a csokimázat, és mielőtt megdermedne, bejelöljük, hogy mekkora kockákra vágjuk majd a sütinket. Dermedés után átvágjuk a lapot is, így nem nyomódik össze a krém szeleteléskor.

A krém elkészítéséhez a vaníliás pudingporokat 10 dkg cukorral és 2 dl tejjel simára keverjük. Egy nagy edényben 1 liter tejet felforralunk, és ebben felfőzzük az előbbi masszát. A tojásfehérjét a 10 dkg porcukorral vízgőz felett keményre verjük, majd tűzről levéve kisebb adagokban beleforgatjuk a keményre vert habot. Visszatesszük a tűzhelyre, és tovább forraljuk az egészet, kézi habverővel kissé kevergetve 3-4 percig.

A tepsi aljára tesszük az egyik lapot, és ráöntjük egyenletesen a krémet. A krémre rákenjük a kemény tejszínhabot, majd rárakjuk a csokis mázas tésztakockákat is. A süteményt 6-8 órára hűtőbe tesszük, hogy a lapok megpuhuljanak.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Forrás: Konyhamánia Edit módra / Tutirecept

Ajánlott cikkek