A Hungária szelet egy elegáns és ízletes sütemény, amely tökéletes választás lehet ünnepi alkalmakra vagy különleges összejövetelekre. A sütemény puha tésztáját dióval gazdagítják, és egy krémes, rumos-diós töltelékkel töltik meg. A tetején található csokoládémáz pedig valódi koronát tesz a desszertre. Ez a recept nemcsak finom, hanem látványos is, így garantáltan elnyeri majd a vendégek tetszését. Lássuk, hogyan készíthetjük el ezt a finomságot!
Hozzávalók
Tésztához:
- 5 egész tojás
- 30 dkg kristálycukor
- 10 dkg liszt
- 10 dkg őrölt dió
- kevés sütőpor
- 1 mokkáskanál szalalkáli
- 5 evőkanál víz
Krémhez:
- 10 dkg Ráma margarin
- 20 dkg cukor
- 5 dkg darált dió
- 5 cl kaszinó rum
- 2 dl tej
- 3 evőkanál liszt
Csokoládémázhoz:
- 10 dkg étcsokoládé
- 5 dkg vaj