Diós habos süti készült a jól bevált recept alapján. Valami elképesztően finom és könnyed!

Hozzávalók

A tésztához
30 dkg liszt
fél kk. szódabikarbóna
2 tojássárgája
1 ek tejföl
20 dkg margarin
csipet só

A töltelékhez
4 tojássárgája
15 dkg porcukor
fél citrom reszelt héja
fél citrom leve
1 csomag vaníliás cukor
25 dkg darált dió
6 tojásfehérje

Tetejére
3 db tojásfehérje
20 dkg porcukor
kevés citromlé
darált dió

Lépések

A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, majd két részre osztjuk.

A töltelékhez a tojások sárgait habosra keverjük a porcukorral, a citrom reszelt héjával és levével, valamint a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a dartált diót is. A tojások fehérjét felverjük jó keményre és ezt óvatosan hozzákeverjük a tojásos masszához.

Az egyik tészta cipót kinyújtjuk és tepsibe rakjuk. Megkenjük jól baracklekvárral és erre ráöntjük a diós masszát.

Majd a másik cipót is kinyújtjuk és a diós masszára fektetjük. Kicsit megszurkáljuk. 180 fokon megsütjük.

A tetejére bármit tehetünk. Nekem volt maradék tojásfehérjém és az került rá. Gőz fölött 3 tojásfehérjét 20 dkg porcukorral és kis citromlével felvertem.

Rákentem a tésztára, a tetejét darált dióval meghintettem.

Forrás: Konyhamánia Edit módra / Tutirecept

Ajánlott cikkek