
Hozzávalók
A tésztához
30 dkg liszt
fél kk. szódabikarbóna
2 tojássárgája
1 ek tejföl
20 dkg margarin
csipet só
A töltelékhez
4 tojássárgája
15 dkg porcukor
fél citrom reszelt héja
fél citrom leve
1 csomag vaníliás cukor
25 dkg darált dió
6 tojásfehérje
Tetejére
3 db tojásfehérje
20 dkg porcukor
kevés citromlé
darált dió
Lépések
A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, majd két részre osztjuk.
A töltelékhez a tojások sárgait habosra keverjük a porcukorral, a citrom reszelt héjával és levével, valamint a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a dartált diót is. A tojások fehérjét felverjük jó keményre és ezt óvatosan hozzákeverjük a tojásos masszához.
Az egyik tészta cipót kinyújtjuk és tepsibe rakjuk. Megkenjük jól baracklekvárral és erre ráöntjük a diós masszát.
Majd a másik cipót is kinyújtjuk és a diós masszára fektetjük. Kicsit megszurkáljuk. 180 fokon megsütjük.
A tetejére bármit tehetünk. Nekem volt maradék tojásfehérjém és az került rá. Gőz fölött 3 tojásfehérjét 20 dkg porcukorral és kis citromlével felvertem.
Rákentem a tésztára, a tetejét darált dióval meghintettem.
Forrás: Konyhamánia Edit módra / Tutirecept