Ez a finom és puha krumplis pogácsa igazi békebeli ízeket idéz fel. Zsírral gyúrva lesz igazán omlós, és tökéletes kísérője lehet egy tartalmas levesnek vagy egy jó beszélgetésnek.
Hozzávalók
- 50 dkg liszt
- 15 dkg zsír
- 20 dkg áttört főtt krumpli
- 1 tojássárgája
- 100 g tejföl
- 1,5 dl tej
- 2,5 dkg élesztő
- 1 mk. cukor
- 1 csapott ek. só
- 1 tojás a kenéshez
Lépések
- A hozzávalókból tejben, pici cukorral felfuttatott élesztővel puha, lágy tésztát gyúrunk.
- Kelesztés után kb. 1,5 cm vastagra nyújtjuk.
- Bevagdaljuk, 3 cm átmérőjű pogácsa szaggatóval kiszúrjuk.
- Kizsírozott tepsibe sorakoztatjuk. Kicsit pihen, sütés előtt 1 egész tojással lekenjük.
- Sütés légkeveréssel vagy alul-felül sütéssel 190 fokon 25 percig sütjük.
Zoványiné Irénke receptje / Tutirecept.hu