30 perces sajtos rúd

30 perces sajtos rúd

Elkészítés

  1. Tészta elkészítése: Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet, sütőport és sót. Hozzáadjuk a tojássárgáját, tejet, tejfölt és az olvasztott vajat. Az összetevőket jól összegyúrjuk, amíg egy sima, rugalmas tésztát nem kapunk.
  2. Tészta nyújtása és formázása: A tésztát lisztezett deszkán fél cm vastagságúra nyújtjuk. Nem szükséges pihentetni. A tetejét felvert tojásfehérjével lekenjük, majd egyenletesen megszórjuk a reszelt sajttal. A tésztát tetszőleges formára vágjuk (négyzetekre, rudakra stb.).
  3. Sütés: A formázott tésztadarabokat szilikonos sütőpapírral fedett tepsire helyezzük. Az előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 18 percig sütjük, amíg aranybarnára nem sülnek.

Tálalás: A frissen sült sajtos rudakat hagyjuk kicsit hűlni, majd tálaljuk. Ezek a rudak önmagukban is finomak, de különféle mártogatósokkal vagy sajtokkal is kínálhatjuk őket.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Forrás: Konyhamánia Edit módra / Tutirecept

Ajánlott cikkek