Retró tejes pite

tejes pite

Ez a tejes pite recept az évek során megőrizte egyszerűségét és varázsát, így minden alkalommal felidézi a régi szép időket. A következőkben megosztom veletek a tökéletes, hagyományos tejes pite receptjét, amely egy 30×23 cm-es tepsiben készül el.

Hozzávalók

Tejes pite tészta:

  • 25 dkg liszt
  • 0,5 l tej
  • 2 tojás
  • 1/4 dl olaj
  • 5 dkg cukor
  • csipet só
  • 1 vaníliás cukor
  • 1/2 reszelt citromhéj

Tetejére:

  • porcukor vagy lekvár

Elkészítés

Kezdeti keverés: A tojások sárgáját keverjük össze a kristálycukorral és a vaníliás cukorral. Adjuk hozzá a sót, az olajat, a reszelt citromhéjat és a tej felét, majd a lisztet. Alaposan keverjük csomómentesre.

Tej hozzáadása: Fokozatosan adjuk hozzá a maradék tejet, és keverjük simára.

Tojásfehérje felverése: A tojásfehérjéket verjük kemény habbá, majd óvatosan forgassuk bele a masszába, hogy könnyű és levegős legyen.

Sütés előkészítése: Öntsük a tésztát egy sütőpapírral kibélelt 30×23 cm-es tepsibe.

Sütés: Előmelegített sütőben, 200 fokon süssük kb. 20 percig, amíg aranybarnára sül.

Tálalás: A megsült pitét ízlés szerint szórjuk meg porcukorral vagy kínáljuk lekvárral.

Ez a tejes pite recept nem csak egyszerűen elkészíthető, de minden alkalommal garantáltan mosolyt csal az arcokra. Próbáld ki te is, és élvezd a hagyományos ízeket!

Ajánlott cikkek