A dióhabos lekváros linzer egy igazán különleges és mutatós sütemény, amelyet könnyű elkészíteni, mégis lenyűgöző hatást kelt. A linzer egy klasszikus sütemény, amelyet gyakran készítenek ünnepi alkalmakkor, de ez a változat a dióhab és a lekvár kombinációjával új szintre emeli a hagyományos receptet. A ropogós linzer alap és a könnyű, habos töltelék tökéletes összhangban vannak, és a baracklekvár frissítő íze tökéletesen kiegészíti a dió gazdag ízét.
Hozzávalók
Linzerhez:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 6 gramm sütőpor
- 1 db tojássárgája
- 2 evőkanál citromlé
Habhoz:
- 2 tojásfehérje
- 5 dkg porcukor
- 3 evőkanál baracklekvár
- 10 dkg darált dió
A hab közepére:
- 1 teáskanál baracklekvár
Elkészítés
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 15 percre a fagyasztóba tesszük. Ezután 3 mm vastagra nyújtjuk a tésztát, és cakkos szaggatóval kiszúrjuk. Egy nagy lemez tepsit sütőpapírral befedünk, és rásorakoztatjuk a kiszaggatott tésztákat.
A hab készítéséhez a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd a lekvárral tovább verjük, és végül hozzákeverjük a darált diót. A habot 20 db cakkos linzerre tesszük úgy, hogy teljesen ne fedje a linzer alapot, mert sütés közben a hab terülni fog. A közepére egy teáskanál lekvárt pöttyintünk.
A linzereket 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt kisütjük.
Ez a sütemény nemcsak ízletes, hanem rendkívül mutatós is, így minden alkalomra tökéletes választás lehet. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Forrás: Konyhamánia Edit módra / Tutirecept