Bögrés sárgabarackos süti

Bögrés sárgabarackos süti

A bögrés sütik rengeteg féleképpen készíthetők el, előnyük, hogy könnyen és gyorsan elkészíthetők, mivel még a mérleget sem kell elővennünk. Most sárgabarackos változatban készült el, hiszen végre itt a sárgabarack szezonja! Édesanyám kertjében minden évben bőségesen terem, ezért sok-sok sárgabarackos süti készül ilyenkor. Ez az elképesztően finom bögrés sárgabarackos kevert süti percek alatt elkészül és a család egyik kedvence lett!

Hozzávalók

  • 2 db tojás
  • fél bögre cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 0,5 bögre olaj
  • 0,5 bögre tej
  • 1,5 bögre finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • sárgabarack ízlés szerint

Elkészítés

A tojásokat habosra keverjük ki a cukrokkal, majd adjuk hozzá az olajat, a tejet és a citrom reszelt héját. Alaposan keverjük ki.

A lisztet a sütőporral és a csipet sóval elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves hozzávalókhoz.

Keverjük csomómentesre. 35×20 centis tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd öntsük bele a tésztát. A tetejére tegyünk apróra vágott sárgabarackokat.

180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 percig sütjük.

Tippek

A tojásokat a cukrokkal fehéredésig keverjük ki, majd azután adjuk hozzá az olajat, a tejet és a reszelt citrom héját. A száraz hozzávalókat érdemes átszitálni, így könnyebb, puhább sárgabarackos süti sül ki. A sütési idő végefelé tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e már.

Jó étvágyat kívánok!

Fotó: olvas / iStock

Ajánlott cikkek