
Hozzávalók
Piskóta:
6 tojás
6 csapott ek cukor
1 dl olaj
6 púpozott ek liszt
1 csomag sütőpor
2 ek kakaópor
200 g babapiskóta (28-30db)
kávé
kakaópor a szóráshoz
Krém:
250g mascarpone
1 csomag vaníliás pudingpor
4 dl tej
4 csapott ek cukor
250 ml habtejszín
1 csomag habfixáló
Lépések
A tojássárgáját kikeverem a cukorral, majd hozzáadom az olajat. Elkeverem a lisztet a sütőporral majd hozzáadom az eddigi tésztához. A tojásfehérjét verjük fel, s adjuk hozzá óvatosan a tésztához.
A tészta felét (mérleggel lemértem az üres edény súlyát, majd kivontam a masszával töltött edény súlyából, és elfeleztem) kapcsos szögletes sütőformába (kb. 34×23 cm) öntjük, aminek az alját sütőpapírral béleljük előtte, és kb. 8 percig 180°C-on alsó-felső sütéssel sütjük, majd ezidő letelte után alufóliával lefedve még továbbsütjük 5 percig. A fóliát levéve tűpróbával megnézzük, hogy jó-e már, ha nem még pár percig sütjük ekkor már alufólia nélkül.
Ha kész, levesszük a kapcsos keretet, kihúzzuk sütőpapírostul a tésztát, majd újrabéleljük és hozzáöntjük a massza másik felét, amibe időközben belekevertünk 2 ek kakaóport. Ezt is hasonló módon sütjük meg, mint a fehér tésztát.
A fehér tészta alá nyúlunk keskeny konyhai eszközzel, hogy elválasszuk a sütőpapírtól, majd hagyjuk kihűlni.
Ha kész a kakaós tészta, azt is kihúzzuk, leválasztjuk és kihűtjük.
A pudingot elkészítjük a tejjel és a cukorral, egy sűrű pudingot kell kapnunk. Kihűtjük. A kihűlt pudinghoz öntjük a mascarponét és a cukrot, kézi mixerrel elkeverjük.
A habtejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, majd 3/4-ét a mascarponés krémhez öntjük. A fehér tésztát sütőpapírostul visszatesszük a kapcsos formába, elkezdjük a rétegezést: fehér tészta, mascarponés krémréteg, kávéba áztatott babapiskóta, mascarponés krém, kakaós tészta. A tetején vékony rétegben elkenjük a megmaradt habtejszínt, és vastagon megszórjuk kakaóporral.
Legalább 24 órán át hűtőben tartjuk, hogy ne legyen folyós. (Persze, aki akar, megpróbálkozhat a zselével is a krém készítésénél, és akkor biztos kemény lesz)