Minden nap szívesen ennénk: Nagyon omlós almás pite

Az omlós almás pite egy igazi magyar klasszikus, amelyet generációk óta készítenek a családok. A puha, omlós tészta és a fahéjas, almás töltelék találkozása teszi ezt a desszertet különlegessé és emlékezetessé. Az almás pite tökéletes választás egy hűvös őszi napra, de bármikor megörvendezteti a családot és a vendégeket. Lássuk, hogyan készíthetjük el ezt az isteni finom süteményt!

Hozzávalók

Tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 15 dkg zsír
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 2 dl tejföl
  • csipet só

Töltelékhez:

  • 1,5 kg alma
  • cukor ízlés szerint
  • fahéj ízlés szerint
  • 1 csomag vaníliás pudingpor

A tészta szórásához:

  • 1 evőkanál zsemlemorzsa

Ajánlott cikkek