Ezt a svéd uborkasalátát télen fogod a legjobban imádni és nagyon roppanós lesz

svéd uborkasaláta télire

Szeretnél egy olyan savanyúságot, ami nemcsak tökéletesen roppan, de még hónapok múlva is úgy friss, mintha akkor készült volna? Ez a svéd uborkasaláta recept igazi kincs a kamrában.

Hozzávalók:

  • 4 kg friss uborka
  • 1 kg vöröshagyma
  • 6 dl kristálycukor
  • 5 dl 20%-os ételecet
  • 15-20 g mustármag
  • 1 dl só
  • 1 mokkáskanál borkén
  • 1 mokkáskanál nátrium-benzoát
  • víz

Elkészítés:

Az uborkákat alaposan megmossuk, a hagymát megpucoljuk. Ezután mindkettőt vékony karikákra szeleteljük. Minél vékonyabb, annál jobb!

Egy nagy tálban összeforgatjuk az uborkát és a hagymát az összes többi hozzávalóval: a cukorral, ecettel, sóval, mustármaggal, borkénnel és a tartósítószerrel.

Letakarva hűvös helyen 24 órán keresztül állni hagyjuk. Időnként megkeverjük, hogy mindenhol átjárja a fűszeres, savanykás lé.

Másnap a salátát a levével együtt tisztára mosott befőttesüvegekbe töltjük. Jól lezárjuk.

Hűvös, sötét kamrában hónapokig eláll.

    Ajánlott cikkek