Hungária szelet recept

Hungária szelet recept

A Hungária szelet egy elegáns és ízletes sütemény, amely tökéletes választás lehet ünnepi alkalmakra vagy különleges összejövetelekre. A sütemény puha tésztáját dióval gazdagítják, és egy krémes, rumos-diós töltelékkel töltik meg. A tetején található csokoládémáz pedig valódi koronát tesz a desszertre. Ez a recept nemcsak finom, hanem látványos is, így garantáltan elnyeri majd a vendégek tetszését. Lássuk, hogyan készíthetjük el ezt a finomságot!

Hozzávalók

Tésztához:

  • 5 egész tojás
  • 30 dkg kristálycukor
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg őrölt dió
  • kevés sütőpor
  • 1 mokkáskanál szalalkáli
  • 5 evőkanál víz

Krémhez:

  • 10 dkg Ráma margarin
  • 20 dkg cukor
  • 5 dkg darált dió
  • 5 cl kaszinó rum
  • 2 dl tej
  • 3 evőkanál liszt

Csokoládémázhoz:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg vaj

Ajánlott cikkek