Kráter szelet recept

kráter szelet

Elkészítés

  1. Puding készítése: Először készítsük el az epres és a vaníliás pudingokat külön-külön, a pudingporok csomagolásán található utasítások szerint, mindkettőhöz 4,5 dl tej és 3 evőkanál cukor hozzáadásával. Hagyjuk a pudingokat hűlni, időnként megkevergetve, hogy ne bőrösödjenek be.
  2. Tészta készítése: A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk az olajat, majd fokozatosan hozzákeverjük a tejet is. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a kakaóval, majd a tojásos keverékhez adjuk. Végül óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjéket, hogy a tészta könnyű és levegős maradjon.
  3. Tészta és puding összeállítása: A tésztát sütőpapírral kibélelt 20×33 cm-es tepsibe simítjuk el. A kétféle pudingot kiskanállal váltakozva rakjuk a tésztára, hogy a különböző színek szépen eloszoljanak.
  4. Sütés: Az előmelegített sütőben 180 fokon kb. 25 percig sütjük, amíg a tészta megszilárdul (tűpróba ajánlott). Amíg sül, elkészítjük a tejfölös mázat.
  5. Tejfölös máz készítése: A tejfölt összekeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. Amikor a tészta megsült, kivesszük a sütőből, és egyenletesen rákenjük a tejfölös mázat. A süteményt további 5 percre visszatesszük a sütőbe, hogy a máz kissé megszilárduljon.

Tálalás: Hagyjuk a süteményt teljesen kihűlni, majd szeleteljük és tálaljuk. A kráter szelet különleges megjelenése és íze mindenkit lenyűgöz majd.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Ajánlott cikkek