A diós-meggyes macskaszem az egyik kedvenc süteményünk, amely évente többször is elkészül nálunk. Karácsonykor elmaradhatatlan finomság, olyankor dupla adagot, azaz négy rudat sütök belőle. Sokféleképpen hívják ezt a süteményt: macskaszem, habos diós rolni vagy pávaszem. Kellemesen puha tésztája és a könnyed dióhabos tölteléke mindenkit elvarázsol. Hozzávalók Tészta: Töltelék: Lépések
TOVÁBB OLVASOMEz a finom boci szelet 25 dkg túróból könnyen elkészíthető, és a lágy túrós pöttyök tökéletesen harmonizálnak a kakaós tésztával. Ideális desszert bármilyen alkalomra! Hozzávalók Tésztához Túrós töltelékhez Lépések Forrás: Konyhamánia Edit módra / Tutirecept
TOVÁBB OLVASOMEz a kakaós tarka palacsinta nem csak finom, de igazán mutatós is! Ismert még csíkos palacsinta néven is, és garantáltan feldobja a hétköznapi desszerteket. Hozzávalók Lépések Forrás: Konyhamánia Edit módra / Tutirecept
TOVÁBB OLVASOMEz a lusta asszony túrósa egy rendkívül egyszerű és gyorsan elkészíthető túrós rétes. Ideális desszert hétköznapokra vagy bármilyen alkalomra, amikor valami édesre vágyunk. Hozzávalók Elkészítés Forrás: Konyhamánia Edit módra / Tutirecept
TOVÁBB OLVASOMEz a vaníliás-csokis-diós szelet egy igazán különleges édesség, ahol a vanília, csokoládé és dió kombinációja tökéletes ízt alkot. Készítsd el Te is ezt a finom süteményt. Hozzávalók A tésztához: A töltelékhez: A vaníliás krémhez: A tetejére: Lépések Forrás: Konyhamánia Edit módra / Tutirecept
TOVÁBB OLVASOMEz a finom és puha krumplis pogácsa igazi békebeli ízeket idéz fel. Zsírral gyúrva lesz igazán omlós, és tökéletes kísérője lehet egy tartalmas levesnek vagy egy jó beszélgetésnek. Hozzávalók Lépések Zoványiné Irénke receptje / Tutirecept.hu
TOVÁBB OLVASOMEz a túrós szelet egy mennyei desszert, amelyet bármikor elkészíthetsz. A krémes túrós töltelék és a puha tészta tökéletes párosítása mindenkit elvarázsol. Hozzávalók A tésztához: A töltelékhez: A szóráshoz: A tetejére: Lépések Forrás: Konyhamánia Edit módra / Tutirecept.hu
TOVÁBB OLVASOMEz az Albán krémes egy igazán különleges, réteges desszert, ahol a könnyű piskóta és a gazdag krémek tökéletes harmóniában találkoznak. Bár időigényes az elkészítése, a végeredmény egy mennyei sütemény, ami mindenkit elvarázsol. 23×34 centis tepsiben készült. Hozzávalók A piskótához: A vaníliás krémhez: A csokis krémhez: A csokimázhoz: Lépések Forrás: Konyhamánia Edit módra / Tutirecept.hu
TOVÁBB OLVASOMSűrű pörkölt szaft: a hagymát, fokhagymát zsíron megdinszteljük, majd mehet rá a só, bors, kömény, paprika, víz. Majd tejfölös habarás. A gombóchoz a megfőtt, sós és már lehűtött tört krumpliba tenni 1 tojást, diónyi zsírt és annyi lisztet, hogy vizes kézzel apró gombócokat lehessen formázni. Sós vízbe kifőztem, majd a szafttal óvatosan összekevertem! Éva Frákné […]
TOVÁBB OLVASOMEz a sütemény valóban olyan könnyed és krémes, mint egy felhő! Egy mennyei desszert, amely minden alkalomra tökéletes választás. Hozzávalók Tészta Krém Tetejére Lépések Éva Frákné Styecz receptje Forrás: Tutirecept
TOVÁBB OLVASOM